Aanvullende informatie over groepsactiviteiten

Groepsgrootte:
 • Sail Try-out / Karten op de Kralingse Plas: maximaal 25 personen.
 • Sail Try-out i.c.m. met meer kielboten en PlayCats: 40 personen.
 • Meezeilen of zelf zeilen in kielboten: maximaal 80 personen; dit maximum is uit te breiden met extra in te huren kielboten.
 • In combinatie met landrotten programma's van OSA (zie bijlage) en/of roulatie met groepen op de wal, is het maximum 300 personen (=capaciteit Café Restaurant de Tuin)

Voor meer informatie over de programma mogelijkheden, zie de volgende folders/ items op onze websites.

 • Teamspirit ontstaat vanzelf
 • U wilt een leuke groepsactiviteit?
 • Sail Try-out / Karten op de Kralingse Plas / Escape Easy Learning Session
 • Groepstarieven kielboten
 • Landrotten programma's i.s.m. OSA
 • www.henkvangent.nl (groepsactiviteiten)
 • www.citysailing.nl

Voor een "groep van 2" en voor groepen tot 300 personen bieden wij uiteenlopende mogelijkheden.Van een simpel zeil- tripje tot een (romantisch) diner op een privé-eiland ergens op de Plas of afgemeerd bij een van de eilanden, bij het Zeilcentrum, bij Café Restaurant de Tuin, of waar dan ook.

Voor groepen tot 40 personen hebben wij ons succesvolle 3 uur durende Sail Try-out programma, ook wel "Karten op de Kralingse Plas" of de "Escape Easy Learning Session" genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van Escape zeilboten, maar ook van kielboten, waarin met een instructeur aan boord de nodige uitleg wordt gegeven.

Voor groepen tot 80 personen (of meer door inhuren extra schepen) hebben wij de mogelijkheid om in kielboten te zeilen; meezeilen onder de verantwoording van een schipper van het Zeilcentrum, of zelf zeilen met een eigen schipper.

Het is mogelijk om door het inhuren van extra kielboten (tegen een meerprijs) grotere groepen te laten zeilen.Vanzelfsprekend is het mogelijk om met een combinatie programma Karten / kielboot meer mensen tegelijk te laten zeilen. Als er gerouleerd wordt met groepen op de wal (actief met een landrotten-programma van OSA en/of borrelen) is de maximumcapaciteit gelijk aan die van de Tuin: 300 personen.

Landrotten-programma's i.s.m. OSA
In de brochure van OSA en op de website www.bedrijfssportdag.nl is te zien wat een scala aan mogelijkheden er zijn om met zeilen te combineren. Wij pretenderen juist dat we in 3 uur van een landrot een waterrat maken, maar met OSA is er op het land ook veel te beleven!

Culinaire wensen - Chill-out Lake Lounging
Het is mogelijk om bij het Zeilcentrum te barbecuen (max. 25 personen). Ook een koud buffet is mogelijk. En i.s.m. de Tuin of welke cateraar dan ook is "alles" mogelijk; barbecue bij de Tuin vanaf 25 personen. De (binnen) accomodatie van het Zeilcentrum is beperkt; met 25 man is het er vol. In de zomermaanden is het (door de hogere temperatuur) mogelijk om op de privé eilanden (met een paar tenten erop bij regen) met maximaal 40 man te vertoeven. Op een eenvoudige, wat spartaanse wijze. Maar juist dat bepaalt mede de sfeer die door velen zo wordt gewaardeerd. Geen 5 sterren, maar wel exclusief, heel gezellig, een goede service, gemoedelijk en met een bijzondere privacy. Met name voor groepen tussen de 10 en 25 man (zakelijk, familie, vrijgezellen party's enz.) is de combinatie zeilen-barbecue zeer populair. Het is (voor een meerprijs) mogelijk om het privé-eiland ergens op de Kralingse Plas voor anker, of bij een eiland te leggen (inclusief toilet) of bij de Tuin.

Afhankelijk van de windrichting kunnen de privé eilanden en extra aanlegsteigers vlak voor de serre van de Tuin worden gelegd waardoor een unieke locatie met exclusieve privacy voor de groep wordt gecreëerd.

Muziek
In verband met overlast voor omwonenden is het niet toegestaan om buiten (zowel op het Zeilcentrum als bij de Tuin) muziek te maken. Binnen is dat geen probleem.

Slecht weer
Voor onze individuele cursisten die meestal als doel hebben om zelfstandig te leren zeilen in meerdere boottypen, hebben wij een "goed zeilweer garantie". Ze komen tenslotte om het zeilen te leren. Bij groepsactiviteiten is het zeilen een middel om een bepaald doel te bereiken; teamspirit, teambuilding, gezelligheid, elkaar leren kennen, networking, sportief en/of sociaal bezig zijn enz. Als er helemaal niet te zeilen is, bij komplete windstilte bijvoorbeeld, hebben we verschillende alternatieven, zoals "waterballet" peddel-estafettes met Optimist mini bootjes, surfplanken en kielboten. Als het Karten na het eerste standaard uur droogzeilen niet zinvol verder kan, krijgen de deelnemers naast het hierboven genoemde alternatief een waardebon om daarmee een (deel) van een vervolgles te betalen. Mits van te voren gereserveerd, kunnen we uitwijken naar een landrotten-programma georganiseerd i.s.m. OSA. Een andere mogelijkheid is, dat u zich bij ons verzekert tegen calamiteiten, waardoor een (deel) van het programma niet door kan gaan. Vraagt u naar de mogelijkheden.

terug...